PALLAGI ROLAND | PORTRÉK | ESKÜVŐK | ÍRÁSOK

Portrék
Kedves Látogató!
Rendezvény és esküvőfotózás mellett, gyermek-, egyéni-, családi- illetve üzleti-portré fotózást vállalok műtermemben vagy helyszínen. Egyeztessetek velem időpontot emailen vagy telefonon (+36304914348) és készítsünk közösen szép portrékat! Stúdióm az Oktogontól 1 percre a VI. kerület Ó utca 42. alatt található ahol sok szeretettel várlak titeket!
.
Árak és feltételek | Portfolióúj!

Stúdióm tagja a Nemzetközi Esküvő és Portréfotós Szövetségnek:

A LED Forradalom| 2011 November
Egyszerű mint a pofon, világos mint a nap, olcsó mint a krumplistészta! Kell ennél több? Ledes zseblámpákkal akár kulcstartónkon hordva mindenhol tudunk irányított fényes portrét csinálni. Nincs kifogás miért "NEM" lehet!
Egylámpás klasszik babák| 2011 November
A kilencvenes évek közepe óta foglalkoztat a minimalista világítás. A mai napig imádom. Ide gyűjtöttem az idei gyerekportréimat melyek ezzel az ősrégi technikával készültek. Relatív nagy fényforrás és Darth Vader! Kész!
Fénymásoló tanfolyam| 2011 Június
Új tanfolyamra jelenkezhettek! Hogyan másoljuk le mások fotóit, avagy hogyan utánozzuk mások stílusát? Nyugi mindenki másol, csak nem mindenki vallja be. Én bevallom és azt is megmutatom hogyan. Velem elemeire szedhetitek és újra elkészíhetitek egy fotós képét. A 12 pontos módszerrel a folyamat alatt megtanulhattok magatoktól új technikákat! A fénymásolás nem célja hanem módszere a tanulásnak. A fotós személyiségét és magát a fotót amúgy sem lehet lemásolni. De ami inspirált és elindított: Link_1 Link_2 Link_3 Link_4
RED| 2011 Március
Inspirált egy film posztere. Nagyon megtetszett a hangulata ezért saját módszereimmel hasonlót készítettem. Hogy hogyan? Olvassa el akit érdekel!
Műkörmös Portré 4 Lépésben| 2011 Február
Nemtudom hány fotóst érdekel ma Magyarországon a klasszikus portré fényképezés. Sokszor úgy érzem mikor fotósokkal beszélek nagyon kevesen vagyunk az ilyen maradi, tudatos ezáltal "unalmas"-nak titulált iskola rajongói. Én Imádom!
Katalógus fotózás | 2011 Január
Mindig is érdekelt a divatportré. Egyik legkedveltebb technikámmal az egylámpás high-key felállással készültek a belinkelt katalógus fotók. Amiért szeretem ezt a módszert hogy mindenféle photoshop nélkül szinte rögtön használható képek készülnek. Tervező: Szilas Rita, Modell: Szabó Heni.
Családi fotósorozat műteremben | 2010 Június
Fél órás stúdiósorozatot kreáltunk egyik kedves esküvői párommal. Családjuk immár 3 fogú lett a pici 6 hónapos és rendkívül mozgékony. Egyetlen fényforrással készült high key stílusú sorozatot terveztem, klasszikus fényekkel és pózal Monte Zucker nyomán. Ez sikeredett belőle.
10 perc salsa | 2010 Május
Jó szomszédolni. Leugrottam a
silvuplé-be gyakorolni a táncfotózást egy vakuval. Még mindig hihetetlen a hangulat amikor lejövök ide egy Salsa esten. Imádom a felszabadult arcokat. Még mindig jobb mint egy lagzin! Jövök majd máskor is.
Páros portrésorozat stúdióban | 2009 Február
Igazi kihívás egyben leegyszerűsít egy csomó dolgot a stúdióban való fotózás. A sima háttér unalmas lehet ha nincs üzenete a modellnek, de jó is lehet, ha nem veszi el a figyelmet az alanyokról. Most hétvégén egy párnak készítettem ezeket a képeket. A megszokott négy vakus felállást megtörtem 1 lámpás beállításokkal is. Szerencsére az alanyok jól érezték magukat az egész fotózás alatt...
5 perces divatportrék | 2008 November
Próbálkoztam egy kis mozgással, igaz a divatportrézás még távol áll tőlem.
Családi fotósorozat műteremben | 2008 Június
A stúdióban mindig jól elvannak a gyerekek, és engem is örömmel telít el amikor látom, hogy ez a képeken is látszik. Szimpla 2 lámpás portrék derítéssel. Állványt nem nagyon használtam és teljesen lefáradtam 1 óra alatt annyit mozogtak, de megérte!
Divat fotózás | 2008 Június
Ezen a fotózáson gyakoroltam a kültéri, illetve beltéri divatportrézást. Szerintem a klasszikus portrétechnikán alapul divatfotózás is de az üzenete picit más mivel nagyobb hagsúlyt kapnak a ruhák a kiegészítők és a környezet. Érdekes terület, ha lesz módom ezt is gyakorlom minél többet.
Jeff Medford Budapesten | 2008 Június
Legnagyobb örömömre, Jeff Medford barátom, Monte Zucker volt asszisztense meglátogatott engem. 3 napig maradt és amit tudtam megmutattam neki Budapestből, még a stúdióban is volt időnk bolondozni Gurdy-vel, a portré próba babával!
Utcai Portrék Kínából | 2008 Május
2008 májusában Kínában voltam feleségemmel, és nem tudtam megállni, hogy ne készítsek portrékat az ott élő emberekről. Körutunk során, Peking, Yantai, Qufu, Tai'an, Qingdao, Jinan, és Shanghai városában fordultunk meg. A kínai emberek, főleg a "kisebb" városokban, rendkívül barátságosak és vidámak ami a képeken is látszik. Persze mindig megkérdeztem mindenkitől lefotózhatom-e!
Üzleti Portrék |2008 Május
Alkalmam volt helyszínen üzleti portré sorozatot készíteni a Gerbeaud Ház dolgozóival. Ehez a sorozathoz két vakut, egy mobilhátteret, és minden egyebet vittem ami egy klasszikus portréhoz kell. A könnyű állványokkal és kis teljesítményű és alig 2 kilós vakukkal nem volt probléma a portrék közti átszerelés, igazítás.
Portrék a stúdión kívül is |2008 Április
Elkezdődött a vége ennek a hosszú télnek. Egyre több lehetőségem adódik a stúdió falain kívül is portrézgatni. Ennek a hónapnak a portré gyümölcseit láthatjátok itt összegyűjtve melyek nem csak a stúdióban készültek.
Baba és gyermek portrék stúdióban | 2008 Március
Válogatás a gyerekképeimből, melyeket a stúdiómban készítettem ebben a hónapban. A kölykök imádták a fotózást, igaz a végére kicsit elfáradtak... Én meg nem kicsit :) Azért akadt egy két kép amit szívesen nézegetnek majd a szülők nagyszülők az eljövő években!
Ezt nem lehet megunni!|2008 Március
Amíg az esküvői szezon el nem indul folytatom a projektet, a következő projekteket is készítem elő, de mindegyik várhat még!
Naná hogy még mindig!|2008 Február
Lassan második hónapja stúdiómban gyakorolgatom a kedvenc projektemet. Picit , hogy a próbálok a kezekkel és tágabb kivágásokkal próbálkozni, de minden egyéb marad a régi! Pár évig :)
Még több klasszikus Portré|2008 Január
A 2008-as évet ott kezdem ahol a tavalyi év végén abbahagytam. Még mindig klasszikus portrék!
Portré sessions |2007 December
Örömmel tölt el, hogy néhányan vállalták hogy rajtuk gyakoroljam az alap portré világítási és póz technikákat. Ide gyűjtöm azokat a fotózásokat ahol "élő" hús vér emberek hajlandóak voltak kiállni a tortúrákat ami egy ilyen jellegű fotózással járt. Január végéig továbbra is várom a jelentkezőket egy-egy fotózásra.
Klasszikus Portré Projekt folyt.köv.|2007 Július
Portréfotózás iránti motivációm arra késztetett, hogy fotóműtermet építsek. Elsődleges célom a klasszikus portréfényképezési alapok minél alaposabb elsajátítása stúdiókörülmények között. Megpróbálok minden fotózást az elkövetkezendő években erre szánni.
2-es metro rekonstukció|2006 November
Nem portréfotózással kapcsolatos, de nagyon megörültem, hogy a BKV Zrt. honlapján illetve Budapesti 2-es Metroban látható a Metro Munkások Projekt alatt készített 7800 kockából álló 3:06 perces kisfilmem, melyet több mint 1 héten át fotóztam, egy falba fúrt 10D és automata kioldó segítségével.
Környezeti Portré Projekt|2006 Július
Kihívást intéztem vállalkozó kedvű fotós társaim felé, hogy csatlakozzanak hozzám a környezeti portré projektemhez. Augusztus 4.-éig kell beküldeniük minimum 4 képet melyen az embereket úgy mutatják be egyetlen képen, hogy arról kiderüljön mivel foglalkoznak.
Metro Munkások Projekt|2006 Június
Az M2 metro felújítási munkáit végző emberekről készült portrék gyűjteménye. Ez a projekt az első része a környezeti portré projektemnek. Célom olyan portré fotósorozat készítése, mely környezetükben mutatja be az embereket.
Esküvői Fotózás|2006 Június
Mivel több felkérést is kaptam, elhatároztam, hogy hétvégenként esküvői fotózást vállalok. Szóval, kedves menyasszonyok, vőlegények! A linkre kattintva nézegessetek eskövői portfóliókat, kérjetek árajánlatok, egyeztessetek időpontot.
Klasszikus Portré Projekt|2006 Június
Egy projekt melyet Monte Zucker inspirált, és a portré minden részlete beállított, a póztól kezdve a fényeken kereszül, a háttérig és a kompozícióig minden. Elég egyszerűnek tűnik, de ezt a projektet éveken át gyakorolni fogom. Az összes kép természetes fénnyel és egy derítőlappal, vagy anélkül készült.
Fekete Fehér Fotózás|2006 Március
Egy elfelejtett fotózás 2005-ből. Mostanában egyre kevesebb időm és alkalmam van portrét gyakorolni, ezért átböngésztem régi képeim, és kisérletezgetem kicsit az utómunkán. Jó dolog RAW formátumban fotózni, és később ahogy a hangulatom és ízlésem változik, máshogyan előhívni a képeket.
Headshot Projekt |2005 Június
Kevyn Mayor Howard által inspirált, kis mélységéllességű, szűkre vágott természetes fénnyel készült portrék.
Halogen Projekt |2005 Május
Egy kísérlet két asztali halogénlámpával egy vörös sötétítőfüggönnyel és egy türelmes modellel.
Portrék 1994-től 2004-ig
10 év fotói. Nagyrészt filmre készültek, amit nagyon szeretek, de sajnos nem gazdaságosak többé. A digitális sokkal több kisérletezést enged meg, és többet is lehet tanulni. A képek időrendi sorrendben vannak.

"a megpróbáltatás munkálja ki az állhatatosságot, az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet (Róm5, 3-4)"